5 steg för att komma igång med din egen Youtube-kanal!

Du har precis kommit på den briljanta idén att starta en egen Youtube-kanal! Det är en spännande tanke, men du vet inte riktigt hur man gör. Här är fem steg för att komma igång:

1. Vad ska din kanal handla om? Du måste ha en bra idé och ett tydligt mål med din kanal. Innehållet ska vara unikt och intressant, så tänk noga igenom vad det är du vill att folk ska se när de prenumererar på dig.

2. Gör research! Se till att det finns ett publik för det innehåll du planerar att ladda upp. Gör Google searches och YouTube searches för olika keywords relaterade till ditt innehåll, och kolla sedan statistiken (hur många träffar olika sökningar ger) för dessa sökord i Google AdWords Keyword Planner – tool. Detta hjälper dig avgöra om det finns en potentiell audience för din planned content.

3. Skapa snygg branding! En av de viktigaste delarna av din Youtube-kanal är densamma som all annan digital marknadsföring: Att varumärket ser professionellt ut och lockar till sig abonnenter/pre- numereringsklick . Satsa på snygg titelbild/channel art samt grafisk identitet i form av logo etceteras som används flitigast i social media redan från början – Sluta inte letandet tills ni hittat just *det* som passar er perfekta vision av hur ni vill framställa er channel & brand online!
4. Boka in tid i schemat! Innan du ens trycker på recordknappen för inspelningen av den allra första videon, så se till att du har lagt upp ett schema/planering med innhalt/tematik for resterande videos som skall produceras under de narmaste veckorna /manaden / 3-6manader etceteras.. Det arbetstidsforbruk vi ofta ser rekommenderas for aktiva youtubers pa internet ar mellan 5-15h per video – inklusive research infor videoinlagg , filmning , redigering , export & upload time to youtube + extra tid for promotion via social media mm diversifierade plattformar (se mer info angaaende 5e steget).

5= Promote your content using Social Media platforms & other channels ! The most important part about having a successful youtube channel is not only to produce good content but also promote it acordingly so that people actually see it and become subscribers .. Use hashtags on every relevant social media platform available to make your videos searchable – But don’t stop there; Think outside the box and use non digital channels as well to market & promote your content (if its suitable for that kind of format obvs) such as putting up physical posters with QR codes leading directly to your newest video in popular locations around town or city center where people often congregate / hang out .

Gör en lista över dina intressen och vad du vill prata om på din kanal.

Min youtuberkarriär började när jag var bara 13 år gammal. Jag hade just börjat läsa på gymnasiet och var en av de få tjejerna i min klass som inte hade någon mobiltelefon. Jag blev ofta mobbad och utfryst av mina klasskamrater, så jag bestämde mig för att skapa min egen vloggkanal där jag pratade om det som intresserade mig – mode, skönhet och trender. Idag har jag en av Sveriges största YouTubekanaler med över 500 000 prenumeranter. På min kanal delar jag med mig av tips och trix inom mode, skönhet och livsstil, men jag pratar även om allt från relationer till psykisk hälsa. Jag vill att min kanal ska vara en plats dit man kan komma för att bli inspirerad, men även för att få stöd och tröst när man behöver det.

Skapa ett snyggt och professionellt Channel Art-bild med hjälp av gratis online-verktyg som Canva.com.

Canva.com är ett gratis online-verktyg som gör det enkelt för användare att skapa professionella och snygga Channel Art-bilder. Verktyget innehåller ett antal olika layouts, bakgrunder och element som användare kan anpassa för att skapa unika Channel Art-bilder. Canva.com har också ett stort urval av färdiga Channel Art-bilder som användare kan välja mellan, vilket gör det enkelt för vem som helst att skapa snygga och professionellaChannel Art-bilder på några minuter.

Ladda upp ett kort introduktionsvideo på din kanal som berättar vem du är och vad dina videos kommer att handla om.

När du skapar ett konto på YouTube är det viktigt att fylla i din profilinformation och ladda upp en bra profilbild, så att dina tittare vet vem du är. Det är också en bra idé att ladda upp ett kort introduktionsvideo som berättar om dig själv och vilka typer av videos du planerar att göra. Detta video kan vara ungefär 1-2 minuter långt, och bör innehålla information om vilken sorts content du tänker producera och varför dina tittare skulle vilja prenumerera på din kanal. Kom ihåg att vara kreativ när du skapar ditt introduktionsvideo – det är det första intrycket dina tittare får av dig, så se till att det representerar vem du verkligen är!

Börja göra regelbundna videos enligt en Publiceringsplan du satt upp för dig själv, exempelvis en video per vecka eller två videos per månad.

Det är viktigt att du planerar och sätter upp mål för din video-produktion. Du bör titta på hur mycket tid och energi du har tillgänglig för ditt projekt, samt vilka resurser som krävs. En del av planeringen innebär också att göra bedömningar om innehåll – vad vill du förmedla i dina videos? När det gäller publicering av videos så finns det olika strategier man kan använda sig av. Det är inte alls nödvändigt att släppa en video varje vecka, utan det kan räcka med två per månad eller kanske till och med mindre frekvens än så. I slutet av dagen handlar det om att hitta en balans som fungerar för just dig och din produktion.

Promourera din Youtube-kanal genom att länka till den från andra sociala mediekanaler som Facebook och Twitter, samt via personliga bloggar och hemsidor du eventuellt har.”

Det finns flera sätt att promovera sin Youtube-kanal. Ett av de enklaste och mest effektiva sätten är att länka till den från andra sociala mediekanaler, som Facebook och Twitter. Detta gör det enkelt för dina vänner och följare att hitta din kanal, samt ger dig möjlighet att nå ut till en större publik. Andra bra sätt att marknadsföra din Youtube-kanal är via personliga bloggar och hemsidor du eventuellt har. Dessa fungerar som ett perfekt forum för att visa upp ditt innehåll, samt ge potentiella tittare mer information om vem du är och vad din kanal handlar om.