Pen tool, brush tool & shape tools – de 3 viktigaste verktygen för vectordesign i Illustrator

Pen tool, brush tool och shape tools är de tre viktigaste verktygen för vectordesign i Illustrator. Pen tool gör det möjligt att skapa precisa former med hjälp av linjer och punkter. Brush tool låter dig måla med olika typer av penslar och forma tools gör det enkelt att skapa precisa former med hjälp av linjer, cirklar och rektanglar.

Pen tool – det ultimata verktyget för vectordesign i Illustrator.

Det finns många olika verktyg i Illustrator, men det ultimata verktyget för vectordesign är nog pen tool. Det är ett mycket flexibelt och kraftfullt verktyg som låter dig skapa exakta former och linjer. Med pen tool kan du enkelt rita och redigera både enkla och avancerade former. Du kan använda det för att göra allt från logotyper till illustrationer. Oavsett vad du vill skapa, så är pen tool det perfekta verktyget för jobbet!

Brush tool – ett fantastiskt verktyg som gör det möjligt att skapa unika vectorbilder.

Brush tool är ett fantastiskt verktyg som gör det möjligt att skapa unika vectorbilder. Med hjälp av brush tool kan man enkelt och snabbt rita olika former, linjer och mönster på datorn. Brush tool är ett mycket användbart verktyg för grafiska designers, illustratörer och för alla andra som arbetar med bilder på datorn. Det finns olika sorters brush tools som man kan välja mellan beroende på vilket slags effekt man vill uppnå. Man kan till exempel välja mellan olika storlekar, former och texturer när man använder brush tool.

Shape tools – perfekta för att skapa exakta former och figurer i Illustrator.

I Illustrator finns det verktyg för att skapa precis de former och figurer du vill ha. Med hjälp av triangel-, rektangel- och ellipsverktygen kan du enkelt rita olika former, medan linjeverktyget låter dig göra mer komplexa figurer. Du kan även använda penseln för att skapa unika former.

De 3 viktigaste verktygen för vectordesign – pen, brush & shape tools.

Det finns många olika verktyg som du kan använda för att göra vektordesign, men de tre viktigaste är nog pen, brush och shape tools. Pen tool låter dig skapa linjer och former med precision, brush tool ger dig mer flexibilitet när det gäller att skapa linjer och former, och shape tools låter dig enkelt göra komplexa former. De tre verktygen tillsammans ger dig allt du behöver för att skapa snygga vektorgrafiker.

Vector design med Illustrator – lär dig de 3 viktigaste verktygen!

Vector design med Illustrator – lär dig de 3 viktigaste verktygen!

Om du vill lära dig att designa med Adobe Illustrator så är det tre verktyg du måste bemästra: Penselverktyget, Ellipsverktyget och Roteringsverktyget. Med dessa tre verktyg kan du skapa nästan alla typer av vector-designs. Så här gör du:

1. Börja med att öppna ett tomt dokument i Adobe Illustrator. Du kan antingen välja en färdig mall från menyn, eller skapa din egen blanka canvass genom att gå till Arkiv > NY > Blank canvas.

2. Sedan är det dags att ta fram Penselverktyget (P) och börja rita! Med detta verktyg kan du skapa linjer, former och mönster av olika storlekar och former. Prova att experimentera lite med olika penselfunktioner som storleksvariationer och strökeffekter för att få unika resultat.

3. När du är klar med din design så tar du fram Ellipsverktyget (L) för att skapa cirkelar eller ovaler av olika storlekar och former. Som med Penselverket finns det flera olika funktioner här som gör det möjligt för dig att justera formen på figuren, exempelvis genom att dra i handtaget på den valda ellipsen.

4. Slutligen använder du Roteringsverkytet (R) för rotera objekten i din design mot varandra eller andra element i arbetsytan. Genom att hålla in Alt-knappen samtidigt som man roterar saktar rotationstakten ner sig, vilket underlättar precisionroteringar betydligt!