Snapchat – ett snabbt sätt att skicka meddelanden med bilder och/eller video

Snapchat är en app som du kan använda för att skicka meddelanden med bilder och/eller video. Det är ett snabbt sätt att kommunicera med dina vänner, familj eller andra människor. Du kan ladda ner appar från App Store eller Google Play butik.

Snapchat – ett snabbt sätt att skicka meddelanden med bilder och/eller video

Snapchat är en app som låter användare skicka meddelanden i form av bilder och/eller video. Meddelandena försvinner automatiskt efter att de har visats för mottagaren. Snapchat gör det enkelt och snabbt att skicka meddelanden till vänner, familj eller bekanta. Man behöver inte oroa sig för att meddelandena kommer att finnas kvar på någon annan persons telefon. Det är alltid roligt att ta bilder med Snapchat eftersom man kan lägga till olika filter som ger bilderna en unik look.

Hur du använder Snapchat för att skicka meddelanden

Först och främst, ladda ner Snapchat från App Store eller Google Play. När du har gjort detta, öppna appen och logga in med ditt användarnamn och lösenord. Om du inte har ett konto, kan du skapa ett genom att följa instruktionerna på skärmen.

När du är inloggad, tryck på knappen + i mitten av skärmen för att starta en ny chat. Du kan välja att chatta med en enskild person genom att söka upp dem i din Kontakter-lista, eller bjuda in flera personer till en grupp-chat.

Under varje chat finns olika alternativ för hur man vill skicka meddelandet – text, bild, video, ljudmeddelande eller karta. För textmeddelanden räcker det bara med att skriva det man vill säga och sedan trycka på Send-knappen; för de andra alternativen måste man trycka och hålla nere Send-knappen tills valet visas (bild/video/ljudmeddelande) och sedan släppa den igen när man vill skicka meddelandet (vid videos och ljudmeddelanden spelas inspelningarna upp innan de sendas).

Vad du kan göra med Snapchat-meddelanden

Med Snapchat kan man skicka textmeddelanden, bilder och videor som försvinner efter att mottagaren har sett dem. Det finns även en funktion som gör att man kan spara meddelanden, men det kräver att båda parter har aktiverat den. Detta gör Snapchat till ett bra sätt att skicka konfidentiella meddelanden som inte kan spridas vidare.

Tips för hur du använder Snapchat på bästa sätt

Snapchat är en av de mest populära sociala apparna på marknaden idag. Det är enkel att använda och kan vara ett roligt sätt att kommunicera med dina vänner. Här är några tips för hur du använder Snapchat på bästa sätt:

• Se till att du laddar ner den senaste versionen av appen från App Store eller Google Play. Senaste versionen innehåller alltid de senaste funktionerna och uppdateringarna.

• När du startar appen för första gången, logga in med ditt Facebook-konto eller skapa ett nytt konto med din epostadress och lösenord. Detta gör det möjligt för dig att hitta dina vänner som redan använder Snapchat.

• Ladda sedan upp en profilbild och skriv en kort beskrivning av dig själv i ”About”-sektionen. Detta gör det enklare för dina vänner att hitta dig i appen.

• För att ta en bild, tryck på ikonen med kameran i mitten av skjermen. Du kan vika in din telefon om du vill ta bilder med bakre kamera (det tar oftast bättre bilder). Tryck sedan på röda knappen för att ta bilden. Om du vill spela in ett kort videoclip, trycker du bara och håller ner röda knappen istället för bara trycker på den (som när man tar vanliga bilder). Du kan spela in videoclips som är max 10 sekunder långa.

Vanliga frågor om Snapchat

En av de mest populära appar på smartphones idag är Snapchat. Det är en app där man kan skicka bilder och videos till sina vänner som försvinner efter några sekunder. Man kan också lägga till olika effekter på bilderna, så kallade filters, som gör att man ser ut som om man är en annan person eller djur. Många användare frågar sig dock hur man skapar ett konto på Snapchat, hur man laddar ner appar och andra funktioner i appen. Här finns svaren på de vanligaste frågorna:

Hur skapar jag ett konto?
Först och främst behöver du en smartphone med Android- eller iOS-operativsystem. Gå sedan till App Store (iPhone) respektive Google Play (Android) och leta reda på Snapchat-appen. Ladda ner den gratis appen och installera den på din telefon. När detta är gjort startar du appen för första gången genom att trycka på ikonen med de två vitblixtarna mot varandra (det huvudsakliga logotypen). Denna action tar dig till startsidan inne i appen där du trycker ”Skapa nytt konto” längst ner i mitten av sidan.;