Tips för att lyckas med Pinterest

Pinterest är en av de mest populära sociala nätverkssajterna för att dela inspiration och idéer. Den har cirka 300 miljoner användare världen över, varav 10 miljoner i Sverige. För att lyckas med Pinterest gäller det att hitta rätt balans mellan innehåll och reklam. Man bör inte bara posta egna produkter eller tjänster, utan också currera andras inlägg som passar din publik. Det är dessutom viktigt att vara aktiv på sajten – gilla och kommentera andras inlägg, sök efter nya anslutningar och skapa listor med dina favoriter.

Gör dina pins unika

Det finns många olika sätt att göra dina pins unika. Ett enkelt sätt är att använda olika färger och former på dem. Du kan också lägga till text eller bilder som representerar vem du är eller vad du står för. Pins är en utmärkt accessoar för att skapa personlighet och stil, så var kreativ när du designar dem!

Använd beskrivande texter

Använd beskrivande texter när du vill ge läsaren en bild av vad som händer i texten. Detta gör det möjligt för läsaren att följa handlingen och få en uppfattning om miljön och de olika personerna. Det är viktigt att använda rikliga beskrivningar så att läsaren inte känner sig frustrerad eller osaker på vad som händer. Dock ska man vara medveten om att inte skriva för mycket innehåll i form av beskrivningar, eftersom detta kan göra texten tråkig och svårläst.

Utnyttja hashtags

Hashtags är ett effektivt sätt att utnyttja de sociala medier och få ditt innehåll sett av rätt målgrupp. Genom att använda relevanta hashtags kan du nå ut till fler människor som är intresserade av det du har att säga. Det är dock viktigt att inte bara spamma hashtags på alla dina inlägg, utan endast använda dem när det verkligen gör sense.

Var aktiv på andras anslagstavlor

Det är viktigt att vara aktiv på andras anslagstavlor. Detta gör du genom att kommentera, gilla och dela inläggen. På så sätt får du mer trafik till ditt eget inlägg och fler människor kommer se det. Dessutom visar det att du bryr dig om vad andra har att säga och det uppskattas av alla.

Engagera dig i Pin-communityn

Engagera dig i Pin-communityn:

Pin-communityn är en fantastisk plats för att utveckla dina idéer och få feedback från andra. Det finns många olika saker du kan göra inom communityn, till exempel delta i diskussioner, skapa nya pins eller titta på de som andra har skapat. Du kommer också att ha chansen att lära känna andra pinners och bli inspirerad av deras idéer. Så ta chansen och engagera dig i Pin-communityn – det kommer att vara en mycket rolig upplevelse!