Vad är en hashtag och hur använder man den på sociala medier?

En hashtag är ett sätt att kategorisera och hitta inlägg på sociala medier. De flesta sociala medieplattformar, inklusive Twitter, Instagram och Facebook, använder hashtags. För att lägga till en hashtag i ett inlägg på en av dessa plattformar, skriver du bara tecknet # före ordet eller frasen du vill använda som hashtag. Några exempel på hashtags är #socialmedia, #news eller #funny.

Vad är en hashtag?

En hashtag är ett ord eller en fras som följer ett #-tecken i sociala medier. Hashtags används för att hitta inlägg om olika ämnen, och de kan också användas för att skapa gemenskap kring olika intressen. De flesta sociala medieplattformar har någon form av stöd för hashtags, inklusive Twitter, Instagram och Facebook.

En hashtag är ett ord eller en fras som börjar med en dies #. Hashtags används för att hitta inlägg om ett visst ämne på sociala medier, och för att visa hur många personer som pratar om det.

En hashtag är ett ord eller en fras som börjar med en dies #. Hashtags används för att hitta inlägg om ett visst ämne på sociala medier, och för att visa hur många personer som pratar om det. En hashtag kan vara allt från ett allmänt ämne som #katter till något mer specifikt som #siamesiskakatter. När du letar efter inlägg om katter på Instagram söker du bara genom hashtagsen på samma sätt som du skulle göra i en vanlig sökmotor.

Exempel på hashtags:

Hashtags är korta nyckelord eller fraser som används för att hitta inlägg på sociala medier om ett visst ämne. Hashtags kan användas för allt från marknadsföring till personligt bruk. De flesta sociala medier, inklusive Twitter, Instagram och Facebook, har olika sätt att söka upp hashtags.

Exempel på hashtags är #marknadsföring, #socialmediamarketing, #Twittertips, #Facebooktips och #Instagramtips. Dessa hashtags gör det enkelt för användare att hitta inlägg om dessa specifika ämnen. Hashtags kan också vara mer allmänna som #smm (social media marketing) eller #seo (search engine optimization).

#sverige #sweden

Sverige är ett land som ligger i norra Europa och gränsar till Norge, Finland och Danmark. Huvudstaden Stockholm är belägen på en skärgård i Östersjön. Sveriges yta är 449 000 km² och invånarantalet ca 10 miljoner (2018). Landet har en mycket liten befolkningst density på 22 inv/km².

De flesta svenskarna tillhör de protestantiska kyrkorna (61 % av befolkningen), framförallt Svenska kyrkan som är den största kyrkan med 6,4 miljoner medlemmar (2017). Andra religioner representerade i Sverige inkluderar islam (ca 870 000 muslimer, 9 % av befolkningen), judendom (ca 20 000 judar, 0,2 %) och andra religioner.

Sveriges officiella språk är svenska men finlandssvenska talas av c:a 300 000 personer längs gränsen mot Finland. Sammanlagt har cirka 150 olika språk förekommit traditionellt i Sverige vilket gör det till ett av världens mest språkrika länder. Detta beror delvis på att de flesta minoriteter idag har eget modersmål trots att svenska ofta anvendes inom grupperna.

#stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och största stad med cirka 1,4 miljoner invånare. Den ligger på Östersjöns sydspets där Mälaren möter havet. Stockholm grundades på 1100-talet av Birger jarl, och har sedan dess varit en viktig handelsplats. Idag är det Sveriges kulturella, politiska och ekonomiska centrum. Här finns några av världens bästa universitet och forskningsinstitut, och flera internationella företag har sina huvudkontor i Stockholm. Staden är känd för sin skönhet och unika arkitektur, och lockar varje år många turister från hela världen.