Whatsapp – gratis messaging-applikation

Whatsapp är en gratis messaging-applikation som gör det möjligt för användare att skicka textmeddelanden, bilder och ljudmeddelanden till andra användare. Whatsapp fungerar på flera olika mobila plattformar såsom Android, iOS och Windows Phone. Applikationen är gratis att ladda ner från respektive appstore. Whatsapp är ett populärt val bland användare av messaging-appar då den erbjuder en stabil tjänst med många funktioner.

WhatsApp – En gratis messaging-app

WhatsApp är en gratis messaging-app som finns tillgänglig för både Android och iPhone. WhatsApp använder din telefons internetanslutning (4G/3G/2G/EDGE eller Wi-Fi, om tillgängligt) för att leta upp och ansluta till andra WhatsApp-användare i närheten av dig. Med WhatsApp kan du skicka textmeddelanden, bilder, ljudklipp och filmer med dina vänner och familj.

WhatsApp – Funktioner och användning

WhatsApp är en kostnadsfri mobilapp som finns tillgänglig för iPhone, Android och Windows Phone. WhatsApp använder din telefons internetanslutning (4G/3G/2G/EDGE eller Wi-Fi om möjligt) för att du ska kunna meddela dina vänner och familjemedlemmar. Med WhatsApp kan du skicka textmeddelanden, bilder, ljud- och videoklipp samt dokument till andra personer som även har appen installerad på sin telefon. WhatsApp Inc. grundades den 24 februari 2009 av Jan Koum och Brian Acton, två tidigare anställda hos Yahoo!. Koum och Acton blev inspirerade av detta nya kommunikationssätt efter att ha varit frustrerade över begränsningarna i SMS-meddelanden: de beslutade sig för att bygga en app som gjorde det möjligt för folk att snabbt skicka meddelanden utan stora kostnader. WhatsApp blev mycket populärt i Spanien under 2010 då man hade gratis sms under hela year.20 november 2014 slogs WhatsApp samman med Facebook Inc., vars ledande direktör Mark Zuckerberg ansåg bolaget ”ett perfekt pass” till Facebooks tjänster.. sedan dess har många nya funktioner lagts till, såsom video calling, group chats med mera

WhatsApp – Fördelar och nackdelar

WhatsApp är en av de mest använda chattapplikationerna i världen. Det finns flera skäl till detta: det är gratis, det är enkelt att använda och det fungerar bra på alla mobila plattformar. WhatsApp har dock också nackdelar. Här listar vi några av dem:

Hur man skapar ett konto på WhatsApp

WhatsApp är en gratis mobilapp som finns tillgänglig för iPhone, Android och Windows Phone-enheter. WhatsApp använder din telefons internetanslutning (4G/3G/2G/EDGE eller Wi-Fi, om tillgängligt) för att leta upp och ansluta till andra WhatsApp-användare i närheten. Så snart du har laddat ner WhatsApp på din telefon kommer du behöva skapa ett konto. Här är hur du gör det:

1. Starta appen och tryck på ”Skapa nytt konto”.

2. Du kommer nu att ombesattas att ladda ner ytterligare programvaror för at slutföra registreringen; välj ”Nej tack”.

3. Fyll i ditt mobilnummer i rutan som dyker upp på skärmen, sedan trycker du på ”NEXT” (NÄSTA). Observera att endast siffror går att använda här, inga bokstäver eller symboler. Ditt mobilnummer är det som kommer fungera som ditt användarnamn för WhatsApp, så se till att det är korrekt innan du fortsätter.

4. WhatsApp kommer nu skicka en bekräftelsekod via SMS till det nummer du just angav; Ange den sexsiffriga koden i rutan för verifiering och tryck sedan på ”VERIFY” (VERIFIERA).

Om du inte mottar någon bekrftelsekod inom fem minuter kan du trycka på ”Resend code” (”Skicka om”) -knappen för att skicka en ny SMS med verifieringskoden igen

Tips för användning av WhatsApp

För att börja använda WhatsApp måste du först ladda ner appen. När du har gjort det, öppnar du den och skapar ett konto med ditt mobilnummer. Du kan sedan börja chatta med dina kontakter. Det finns många olika saker som du kan göra i WhatsApp, såsom att skicka textmeddelanden, bilder, filmer och mycket mer. Här är några tips för hur man använder WhatsApp:

• Se till att alltid ha uppdaterad programvara på din telefon. Detta gör det enklare för WhatsApp att fungera smidigt och undviker eventuella problem.
• Anpassa dina inställningar efter hur du vill använda appen. Det finns massor av alternativ som du kan välja mellan, så se till att ta dig tid att utforska allt som finns tillgängligt.
• Försök hålla nere antalet appar som är igång samtidigt på din telefon. Detta minskar risken för attWhatsApp ska crasha eller bli laggig.
• Var noggrann med vem du lägger till i din kontaktlista på WhatsApp. Se bara till att lägga till personer som du verkligen kommunicerar med regelbundet, annars blir det bara onödigt rörigt och svårtfokuserat inne i appen