Youtube – nyheter, underhållning och annat

YouTube är världens största onlinevideo-plattform och ett av de mest använda sociala medierna. YouTubes globala närvaro och användning, både på webbplatsen och i appen, har ökat dramatiskt sedan starten 2005. YouTube tillhandahåller en plattform för olika typer av innehåll, inklusive nyheter, underhållning och annat. Innehållet på YouTube är skapat av dess användare och uppdateras kontinuerligt. YouTube-användare kan söka efter, titta på och dela information om det senaste innehållet som ligger uppe på plattformen.

Youtube – vad är det och hur använder man det?

YouTube är en plattform som låter användare visa, dela och gilla videor. Man kan också prenumerera på olika YouTube-kanaler. För att använda YouTube behöver man skapa ett konto, vilket är helt gratis. När man har gjort det kan man logga in och börja titta på videos. I YouTube finns ett stort utbud av olika videos, allt från musikvideos till klipp från TV-program och filmer. Det finns även många YouTubers som laddar upp egna skapade videos. Möjligheterna är nästan oändliga!

Förutom att titta på videos kan man självklart också ladda upp sin egen video på YouTube. Detta gör man genom att trycka på ”Ladda upp”-knappen som finns i högra hörnet av skärmen (på datorn). Här väljer man sedan vad slags video det handlar om – en film du spelat in med din mobilkamera, ett klipp från TV:n etc – samt ger videon en titel, beskrivning och taggar (sökord). När allt detta är ifyllt trycker du bara ”Publicera” så går videon live direkt!

Youtube – nyheter och underhållning

Youtube är en av de mest populära plattformarna för att dela videos på internet. Youtube är kostnadsfritt och användare kan titta på, ladda upp och dela videos med andra. Videos som finns tillgängliga på Youtube sträcker sig från amatörfilmer och musikvideos till TV-program, dokumentärer och nyhetsinslag. Allt fler företag använder Youtube för marknadsföring av sina produkter eller tjänster. Vid sidan av underhållning och reklam har Youtube blivit en viktig informationskälla då det ges möjlighet för allmänheten att ladda upp olika typer av reportage eller nyhetsinslag.

Youtube – annat

Youtube är en webbplats som låter användare dela och titta på videor. Videorna kan vara allt från klipp av tv-program och filmer, till musikvideos och egna skapade filmer. Youtube är idag den största plattformen för videoinnehåll i världen, med fler än en miljard användare per månad.

Youtube – tips och tricks

YouTube är en väldigt populär video-streaming sajt. Oavsett om du vill titta på dina favorit YouTubers, se de senaste musikvideorna eller lära dig något nytt genom How-to videos så är YouTube det perfekta stället för det! Här är några tips och tricks som kan göra din upplevelse av YouTube bättre:

• Använd ”Incognito mode” för att slippa reklam och personlig information sparas. Gå in på profilen högst upp till höger i webbläsarfönstret och klicka på ”Incognito Mode”. Nu kommer du inte se någon reklam, och ditt surfande kommer inte att registreras.

• Förutom den vanliga webbläsarversionen av YouTube finns det även en app som du kan ladda ner till din mobiltelefon eller surfplatta. Denna ger dig möjlighet att anpassa skalet efter skärmens storlek samt använda andra funktioner som inte finns i webbläsarversionen.

• Om du vill spara ett visst videoklipp från YouTube för att titta på offline (utan internetuppkoppling) så kan du göra det med hjälp av olika typer av appar och programvaror. Det finns flera gratis alternativ ute på internet, men det går även bra att betala för mer professionella verktyg ifall man planerar att göra det ofta.

Youtube – FAQ

YouTube är en video- och livestreamingtjänst som tillhandahålls av Google. Tjänsten gör det möjligt för användare att titta på, ladda upp, kommentera och dela videor. YouTube erbjuder också en plattform för företag och organisationer att skapa och distribuera innehåll.

YouTube finns tillgänglig i flera länder runt om i världen, inklusive Sverige. I Sverige är tjänsten populär bland olika grupper, från barn och unga vuxna till pensionerade personer. YouTube har nått ut till miljontals svenskar sedan den startades 2006.

Trots sin popularitet finns det fortfarande många som inte vet hur man använder YouTube eller hur tjänsten fungerar. Detta FAQ innehåller de vanligaste frågorna vi får om YouTube, så du kan få mer kunskap om tj