Youtube reklam – hur funkar det?

Youtube reklam fungerar på ett par olika sätt. Den första och kanske mest uppenbara metoden är när du ser en video som har ett annonsblock i början, mellanliggande och/eller slutet. Dessa annonser visas ofta i form av klipp från andra Youtube-kanaler eller filmer, och du kan oftast välja att hoppa över dem om du vill. Det finns också gömda annonser i form av produktplaceringar i videon, där en YouTuber använder eller visar en specifik product.ex: smink, kläder etc. Andra gånger hamnar dessa produkter bara i bakgrunden av en scen. Dessa reklammetoder är ofta mindre irriterande för tittarna, men de kan fortfarande vara effektiva.

Youtube-reklam – hur gör man?

YouTube-reklam är ett fantastiskt sätt att komma ut till en stor publik. Men det kan vara lite svårt att veta hur man gör reklam på YouTube. Det finns några olika sätt som du kan göra YouTube-reklam och det är viktigt att du väljer rätt metod för just ditt företag. Några av de mest populära sätten att göra YouTube-reklam är:

1) Videoannonser – Dessa annonser visas i början av en video, mellan videos eller i slutet av videos. De flesta YouTubers accepterar videoannonser och det är ett mycket effektivt sätt att nå ut till deras tittare. Du kan också använda Google AdWords för att skapa dina egna videoannonser som visas på YouTube.

2) Banners – Dessa annonser visas vanligen i sidomarginalerna på YouTube. De är inte lika effektiva som videoannonser, men de är mycket billigare och lätta att skapa. Du hittar massor av bannerverktyg online som du kan använda gratis eller för en liten avgift.

3) Sponsrade videoklipp – Detta är nog den bästa metoden om du vill ha 100% kontroll över din reklam och vet exakt vad din publik kommer se. Med sponsrade videoklipp producerar du helt enkelt en video med ditt budskap, sedan betalar du Youtube för att visa den till relevanta tittare (oftast via deras prenumeranter). Detta ger dig chansen att verkligen engagera din publik genom intressant innehåll, samtidigt som du slipper all reklam från andra bolag runtomkring dina videoklipp!

Youtube-reklam – vad kostar det?

Youtube-reklam är en effektiv och relativt billig metod för att nå ut till en stor publik. Youtube är världens största videosajt med fler än 1,5 miljarder användare per månad. Varje dag tittar folk på hundratals miljoner timmar video och genererar tusentals terabyte data. Detta gör Youtube till ett mycket intressant platform för marknadsförare som vill nå en bred och global publik.

Enkla filmklipp med ljudlös bakgrundmusik kostar ungefär 100-200 kronor per 1000 visningar (CPM). Det finns dock möjlighet att betala mindre om du väljer att placera dina annonser på mindre trafikerade platser på Youtube eller i andra delar av internet.

Youtube-reklam – hur funkar det?

YouTube-reklam är ett effektivt sätt att nå ut till målgruppen på internet. Man kan anpassa sin reklam efter olika kriterier såsom geografisk plats, tid på dagen och veckan, enheter som används, åldersgrupp och intressen. Med YouTube-reklam får man också möjlighet att mäta resultatet av sin marknadsföring i realtid.

Youtube-reklam – för och nackdelar

Youtube-reklam är en relativt ny form av marknadsföring, och det finns både för- och nackdelar med att använda sig av den här typen av reklam. Positiva aspekter med Youtube-reklam är bland annat att man kan rikta in sig på en mycket specifik målgrupp, eftersom man väljer vilka kanaler och videor man vill visa sin reklam i. Dessutom är det ofta en billigare form av marknadsföring jämfört med traditionell tv-reklam. Nackdelarna med Youtube-reklam är framför allt att det kan vara svårt att sticka ut från mängden, eftersom det finns så många andra företag som syns i samma miljö. Dessutom har inte alla youtube-användare samma inställning till reklammaterial – det finns de som klickar på allt som dyker upp, men det finns också dem som aktivt undviker all reklam de ser på youtube.

Youtube-reklam – exempel

Youtube-reklam är ett effektivt sätt att nå ut till potentiella kunder. Med en video kan du visa upp ditt varumärke och dina produkter på ett unikt sätt. Youtube-reklam har en hög engagement rate, vilket gör det till ett mycket bra val för marknadsförare. Exempel på youtube-reklam inkluderar pre-roll ads, skippable ads och non-skippable ads. Pre-roll ads är de korta videor som visas innan en användare börjar titta på sin valda video. Skippable ads är de lite längre videor som användare kan välja att hoppa över om de inte är intresserade av dem. Non-skippable ads är de lite kortare videor som användaren måste titta på hela vägen igenom, oavsett om de vill det eller inte.